ZA ŽENE SA NAOČARIMA: Saveti šminkera za besprekoran izgled

Ako nosite naočare, onda ste upoznate s problemima. Teški okviri klize s nosa, razmazana maskara na staklima, a na kraju dana pudera je više na naočarama nego na vašem licu. Ali nade za poboljšanjem ima. Donosimo vam savete i trikove koji će vam pomoći da vaša šminka na licu izgleda besprekorno uprkos naočarima koje nosite.

Koristite sunđer za šminkanje i uklonite višak podloge

Vodenasta podloga može da učini da vaše naočare klize sa lica i tako prikupljaju šminku za koju ste hteli da zapravo ostane na licu. Spasa ima. Lagano je izjednačite oko rubova. Nakon što ste naneli podlogu na obraze i nos, višak uklonite sunđerom ili listićima za upijanje ulja lagano tapkajući, a zatim nanesite puder u prahu kako se naočale ne bi lepile i kako biste uklonile suvišni sjaj s lica.

Nanesite prajmer koji će sprečiti klizanje

Ne, ne mislimo na prajmer za tečni puder kako bi šminka duže trajala, nego nanesite prajmer za oči tj. bazu za senke. Nanesite ga na nos kako naočare ne bi klizile nego ostale na pravom mestu ceo dan.

Koristite korektor

Korektor sa žutim podtonovima može učiniti čuda i sakriti tamne podočnjake. Utapkajte ga u unutrašnji deo oka kako biste izgledali sveže i odmorno.

Nemojte se fokusirati na dužinu trepavica

Ne skrivajte trepavice ispod naočara. Čak i kada one uporno dodiruju stakla na vašim naočarima. Koristite uvijač za trepavice pre nanošenja maskare, ali i nakon kako bi vaše trepavice bile uvijene prema gore i tako došle do izražaja.

Pazite da je maskara sveža

S maskarom budite oprezni. Ne koristite staru maskaru kojoj je istekao rok trajanja. Potražite vodootpornu maskaru kako biste sprečili da se preslikava na stakla naočala. Nakon što ste je otvorili i koristili tri meseca, bacite je kako ne biste rizikovali bakterijsku infekciju.

Obratite pažnju na obrve

Bez obzira što su obrve delimično skrivene iza vaših naočara to ne znači da treba da ih zaboravite. Neka one budu ukras koji uokviruje vaše lice. Pažljivo oblikovane obrve savršen su način kako vaše lice može doći do izražaja bez obzira što nosite naočare.

Sakrijte crveni otisak na nosu

Pre ili kasnije tokom dana ćete barem na kratko skinuti svoje naočale. A kada to uradite, poslednje što želite je da vam se na nosu vidi crveni otisak od naočara. Nanesite BB kremu i problem je rešen.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još