Odbijena žalba Cibone na koš Kecmana

BEOGRAD, 27. aprila 2010. (Beta) - Direktor košarkaške Jadranske lige Josip Bilić odbacio je žalbu Cibone zbog načina na koji je završena finalna utakmica protiv Partizana na završnom turniru u Zagrebu. 

U saopštenju koje je potpisao Bilić navodi se da je Cibonina žalba neosnovana, a mišljenjenje o poslednjem, pobedničkom košu Dušana Kecmana sa polovine terena dale su sudije utakmice Sašo Pukl, Matej Boltauzer i Damir Javor, kao i delegat Jalcin Buluc.

"Sudije utakmice navode da je poslednji koš igrača Partizana, Kecmana, postignut regularno jer je lopta napustila ruke igrača pre isteka vremena. U vezi navedene odluke konsultovana su sva tri arbitra i svi su bili istog mišljenja", navodi se u saopštenju.

Cibona je u žalbi navela i da je u trenutku kada je šutirao Kecman, u terenu bilo nekoliko ljudi sa klupe zagrebačkog kluba, zbog čega meč nije mogao odmah da se nastavi.

"Sudije imaju isključivu nadležnost da vode brigu o tome koji igrači se u trenutku igre mogu nalaziti na parketu. Direktor lige doneo odluku o odbijanju žalbe KK Cibona, jer sudije nisu izvestile o postojanju nikakvih nepravilnosti", zaključuje se u saopštenju Josipa Bilića.

Cibona nema pravo žalbe na ovu odluku.

Košarkaški Partizana pobedili su u nedelju, posle produžetka, Cibonu sa 75:74 u finalu završnog turnira Jadranske lige.

U uzbudljivoj završnici Bojan Bogdanović je 0,6 sekundi pre kraja pogodio "trojku", a pet stotinki kasnije Kecman je sa pola terena uputio pobedonosni šut za četvrtu uzastopnu titulu "crno-belih" u regionalnom takmičenju.

Pogledajte još