Počeo Prvi Kids&Teen Fashion Selection

Prvog dana ove velike dečije modne i kreativne manifestacije predstavili su nam se najuspešniji mali manekeni iz modne agencije Select, noseći modele najprestižnijih brendova, koji brinu o tome da i najmlađi budu stilizovani po onome što nova modna sezona donosi kao vladajući trend.

Dečija radnja Menda prikazala je modele kuća koje već decenijama uspešno kreiraju za decu - Tom Tailor, Osh Kosh, Carter’s, Kanz, Marcelin. Urbani dizajn kolekcije Tom Tailor protkan je elementima prirode, pa će se na stvarima za devojčice naći leptiri, a na majicama za dečake kitovi. U kolekciji Kanz prikazana je basic kolekcija koju deca najviše vole da nose, jer to je kolekcija za igru, sport i avanturu. Marcelin kolekciju čine pamučne haljinice šarmantnih dezena izuzetne za svaku svečanu priliku. Osh Kosh sa dugom tradicijom farmerki na tregere, u kolekciju je uneo i sve ostale odevne predmete kao što su romantične suknjice i haljinice sa tilom, zlatna boja u natpisima na majicama i neodoljive košulje i duksevi za dečake. Carter’s, poznati modni brend za bebe svoju novu kolekciju "začinio" je detaljima proleća i leta.

Mali kuvari su pokazali da kuvanje može biti znimljivo, inspirativno, ali edukativno. Na ovoj radionici vladalo je veselje i uživanje u druženju i različitim ukusima.

Veliku pažnju izazvao je omiljeni YouTuber Milan Inić Yasserstain, koji je potpisivao kjnigu „Nemoj biti taj LIK“ i družio se sa svima onima koji ga rado gledaju I slušaju njegove savete, pesme i nastupe.

Modna revija domaće modne kuće Panter pokazala je nove modele od najfinijih prirodnih materijala, pogodnih za igru, dan u školi ali i slobodno vreme.

Predškolska ustanova Happy Kids pokazala je kako se nesputano i najlepše uživa u muzici, pogotovo kada su plesni instruktori drugari koji sjajno plešu.

Za one nešto starije, u Belexpocentru je juče najprimamljiviji bio “gejming korner”, a za one koji žele da pokrenu sopstveni You Tube kanal, youtuber Dex otkrio je tajnu uspešnih YouTubera, kako se kreiraju gledani vlogovi.

Za kraj dana, na reviji Budi Hej model izabrano je lice sa naslovne strane najpoznatijeg tinejdžerskog magazine "Hej". Žiri u sastavu Zvonko Marković, modni kreator, Nebojša Grnčarski, direktor modne agencije Select, i Ivana Grabrović, glavna i odgovorna urednica magazina "Hej", odlučili su da se za naslovnu stranu ovog magazina slika Jelena Tešić, drugo mesto osvojila je Nina Pavlović, a treće Teodora Komatović. Takmičarke su na ovoj reviji nosile tinejdž modele brenda Lindex.

Nakon nekoliko sati kvalitetnog druženja u različitim radionicama, sa njihovim zvezdama i prijateljima, mališani i njihovi roditelji koji su ispunili BelExpo Cetar, raspitivali su se o program koji ih očekuje u nedelju, u nastavku prvog događaja ove vrste koncipiranog za decu i tinejdžere.

Pogledajte još