Majkl Frenč snima najskuplji kineski film u istoriji

PEKING, 28. aprila 2010. (Beta) - Kanadski režiser Majkl Frenč snima akcioni film "Empires of the Deep", koji će sa budžetom od 130 miliona dolara biti najskuplji kineski film u istoriji, objavio je list Varajeti.

Producent Džon Đang predstavio je film kineskim medijima i kazao da će se snimati u američko-kineskoj koprodukciji. U filmu će, pored ostalih, igrati bivša "Bondova devojka" Olga Kirilenko. Đang, koji se bavi nakretninama, jedan je od najbogatijih Kineza, a "Empires of the Deep" biće njegov producentski debi. Đang je napisao i scenario za film.

"Ovo je film u holivudskom stilu. Budžet ovog filma je 100 miliona dolara, ali je sigurno da ćemo uložiti više. Konačna cifra biće oko 130 miliona dolara, od čega će deo doći od mojih sredstava", kazao je Đang na konferenciji za novinare. Snimanje filma, koje se odvija u Kini, biće dovršeno za mesec dana, a u bioskope će stići sledeće godine. Film se snima u 3D tehnici. Tvorci film posmatraju kao prvo ostvarenje iz serijala. Scenario za drugi film je napisan, a za treći je u fazi izrade.

Pogledajte još