GOCA BOŽINOVSKA SE RADUJE USKRSU: Kod nas vlada harmonična praznična atmosfera!

U nadi da će oni uskoro trčkarati po kući, izjavila je:

- Kada deca odrastu, jasno je da ih neće oduševljavati praznici kao onda kada su bili mali. Zbog toga se nadam da će uskro doći unuci, i da će mi trčkarati kroz kuću svaki dan. Za praznike pogotovo. Često mi nedostaje upravo taj period kada su bili deca. Rado bih vratila sve njihove nestašluke, stres zbog istih, brigu, nemirno detinjstvo, samo na nekoliko dana da budu ponovo mali. Jedva čekamo da porastu, a posle ostane tuga za tim periodom kad su zavisili od nas, i radovali se sitnicama. Zbog toga je važno da se bar za velike praznike setimo koliko smo zahvalni što imamo jedni druge, što smo živi i zdravi i što imamo čega lepog da se sećamo.

Folkerka izuzetno poštuje tradiciju i verske običaje.

- Postoji nešto predivno u vazduhu svaki put kada dođe vreme praznika, nešto zbog čega smo porodično srećniji i spokojniji. Zbog toga mi pripreme za Uskrs ne padnu teško, i uživam u njima. Okupe se oni koje najviše volim, ništa od toga nije važnije - kaže Goca.

Tokom prazničnog perioda, Goca Božinovska rado evocira najlepše porodične momente.

- Kada dođe ovako neki period, ne mogu da se ne setim dana kada smo porodično slavili ne samo Uskrs, već svaki važan pravoslavni praznik. Kako vreme ide, sve manje smo na okupu i svako juri na svoju stranu. Zato su mi praznici toliko značajni. Osiguraju da ćemo bar nekoliko sati svi biti tu i imati vremena jedni za druge - setno je govorila pevačica.

Mlađa ćerka Zorana joj je tokom priprema od najveće pomoći.

- Mlađa ćerka Zorana oduvek je uskakala kao ispomoć i želela da učestvuje u pripremanju svega potrebnog za trpezu i praznik, ali draže mi je da je ne mučim oko toga. Ruku na srce, volim sama da se pobrinem za sve. Ujutru odem u nabavku, obiđem pijacu, pokupujem sve potrebno i ceo dan ostavim za pripremanje jaja, i hrane. Toliko godina to radim, čini mi se da bih uspela vezanih očiju da ofarbam trista jaja, i sigurna sam da bi izgledala više nego pristojno. Prvo se pobrinem da jaja budu gotova. Najvažnija su jer praznik simbolizuju, i tek kada sa tim završim bacim se na spremanje hrane, salata, poslastica. Spremam nešto što deca godinama vole, npr. ruska salata je neizbežna. Nekada se i ja umorim, ali kuhinja je moja kancelarija otkada sam postala majka, i nikada od nje nisam bežala - kroz smeh kaže Božinovska.

Ona istiće da je predstojeći praznik jedan od omiljenih praznika njenog sina Mirka.

- Mislim da više i od Jelene i od Zorane, Mirko voli Uskrs. Njemu je kao detetu zabavno da se takmiči sa svima koji u kuću uđu ko ima jače jaje. Jedne godine je imao jedno koje je pobedilo sva ostala, i nismo mogli da živimo od njegovog zezanja na račun ostalih koji su gubili. Čim otvori oči, polupa pola jaja. Kao mali je znao da razbija sve dok ne pobedi nekog. Smrtno se ljutio na sve koji bi imali jače jaje. Ipak, danas ga ne drži dugo euforija, i brzo ode iz kuće i ceo dan provede negde sa društvom. Zorana je drugačija, zove familiju i prijatelje da dođu, voli da su svi na okupu, sredi kuću od poda do plafona, i uživa u mirnoj, harmoničnoj prazničnoj atmosferi - istakla je ona.

Izvor: Kurir.rs/Alo.rs
Foto: Instagram/gocabozinovska

Pogledajte još