Inter preko Barselone do finala

BEOGRAD, 28. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri Intera plasirali su se u finale Lige šampiona, iako su u revanšu polufinala izgubili sa 1:0 od prošlogodišnjeg osvajača trofeja Barselone.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Đerar Pike u 84. minutu, a Inter je od 28. minuta igrao bez isključenog Tijaga Mote.

U prvoj utakmici, koja je odigrana pre šest dana u Milanu, italijanska ekipa pobedila je sa 3:1.

Protivnik Intera u finalu Lige šampiona 22. maja u Madridu biće Bajern iz Minhena.

Barselona je u prvom poluvremenu imala apsolutnu terensku inicijativu, ali je stvorila malo pravih šansi za gol.

U trećem minutu Pedro Rodrigez prevario je Maikona, ali je njegov šut završio pored gola Intera. Imala je Barselona u 24. minutu još jednu šansu, ponovo je Pedro bio u glavnoj ulozi, a lopta je završila iznad prečke.

Ekipa Intera u 28. minutu ostala je sa desetoricom fudbalera na terenu, pošto je crveni karton zaradio Tijago Mota kada je udario u glavu Serđija Busketsa.

Verovatnu najbolju šansu u prvom poluvremenu domaćin je imao u 33. minutu, kada je Lionel Mesi šutirao sa ivice kaznenog prostora, a golman Žulio Cezar krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Doskorašnji branilac titule u drugom poluvremenu je uglavnom pokušavao udarcima sa distance da ugrozi mrežu protivničke ekipe.

U 81. minutu odličnu priliku za pogodak imao je rezervista Bojan Krkić, koji je posle asistencije Mesija, glavom sa pet metara šutirao pored gola.

Barselona je do gola došla u 83. minutu, kada je Ćavi Ernandez proigrao Đeraara Pikea, koji je izbegao ofsajd zamku, "okrenuo" jednog igrača Intera i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Golman Intera Sezar je u 87. minutu sačuvao svoju mrežu u dva navrata, pošto je prvo odbranio šut Ćavija, a zatim i Mesija.

Fudbaleri Barselone u poslednjih nekoliko minuta utakmice nisu uspeli opasnije da ugroze mrežu protivnika.

Inter je poslednji put u finalu ovog takmičenja igrao 1972. godine, kada je izgubio od Ajaksa sa 2:0, a "nero-azuri" su prvaci Evrope bili 1964. i 1965.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković nije mogao da igra na večerašnjoj utakmici zbog žutih kartona.

Pogledajte još