Iron Man 2

On je jak, moćan i osetljiv, uz pomoć prijatelja bori se za pravdu, ima okrutne neprijatelje i problem sa alkoholom... On je čelični čovek!

Radnja filma je već poznata – Toni, odnosno Iron Man pokušaće da iskoristi povlastice odela Iron Mana tako što će obnoviti ekstravagantni „Stark Ekspo“ svog pokojnog oca, izložbu za humanitarne inovacije inspirisane tehnologijom. Iako više nije živ, njegov otac ima velikog uticaja na život Tonija. 

Ta nezaobilazna američka vlada vrši pritisak na Tonija da preda revolucionarno oružje vojsci. S druge strane, Ivan Vanko (Miki Rurk), misteriozna figura iz prošlosti porodice Stark, planira da uništi čeličnog čoveka, otkrivajući sopstveno oružje razorne moći koje je zasnovano na Starkovoj tehnologiji...

Iron Man bori se protiv neprijatelja, ali prvo mora da pobedi neprijatelje u sebi. Alkoholizam, svoju gordost i nezrele postupke. 

Ono što ovom filmu daje šmek jeste glumačka ekipa. Svoje karaktere i ličnosti glavni glumci preneli su na junake. Zadivljujuće je da junaci imaju skoro iste mane i vrline kao i stvarni likovi.
Robert Dauni Džunior odnosno Iron Man pravi je buntovnik, šaljivdžija i neozbiljno-ozbiljan dečko koji se bori sa svojim sazrevanjem. O problemima sa alkoholom da i ne pričamo. 

Gvinet Paltrou
, odnosno Peper, krhka je i nežna, često zbunjena i ljuta. Glas razuma i ruka pravde na „ispravnoj“ strani. 

S druge strane, Skarlet Johanson (Natali) je preduzimljiva i u svom punom sjaju. Ipak je trebalo ući u onaj seksi uski kostim, a ne odreći se oblina. Energična, i nekako suviše dobra za tu ulogu.
Miki Rurki u ulozi negativca (o ne, opet je to Rus!) čak ne mora ni da se maskira. Na njegovom telu i licu već se dovoljno vidi. Tako je on mogao ponovo da odglumi „sebe“. Ne vadi čačkalicu iz usta čak ni kad jede, istetoviran je i nezgrapno krupan...

Publika je neke scene pozdravljala aplauzom. Sigurni smo da će i ovaj film pronaći svoju publiku, a igračkice „Iron man“ već su u rukama najmlađih... 

Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još