PREPORUKA NEDELJE: Sandra Silađev Dinja - film, piće, restoran, predstava, recept

Bavila se iz hobija vajarstvom i keramikom, pevanjem i video-montažom. Radila je u lutkarskom putujućem pozorištu, u centru za smeštaj i boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju, kao i u domu za stara lica. Režirala je i pisala tekst za inkluzivnu predstavu "Nada u Beogradu". Pisala je za brojne srpske blogove, sajtove i portale i snimila spot „Happy“ sa korisnicima boravka za osobe sa smetnjama u razvoju i radila kao dramski facilitator sa osetljivim grupama.

Video klipove sa likom Dinje počela je da snima 2012. godine, a prvi javni snimak obajvila je u decembru 2015. godine.

Od marta 2017. godine ima svoj stand-up show „Veče sa Dinjom“, a glumi i u seriji „Istine i laži“. Iako u njenoj biografiji stoji da je glumica, Sandra je svestrana žena koju interesuju razne oblasti, voli da istakne da su joj duge haljine pasija, pa želi jednoga dana da se posveti kreiranju istih. Veoma je, kao samohrana majka, posvećena svojoj osmogodišnjoj mezimici Uni, a svoje slobodno vreme najčešće provodi sa najboljim drugom, glumcem Zoranom Pajićem.

Za naše čitaoce Sandra predlaže svoj omiljeni film, ističe da nema dobrog štimunga bez rakije, vodi nas u svoj omiljeni restoran, priprema nam jednostavan recept i potom vodi na predstavu, jer bez glume ne može da zamisli svoj život.

FILM

- "Ko se boji Virdžinije Vulf". Taj film sam gledala više od 20 puta. Liz Tejlor i Ričard Barton su tako fascinantan spoj i njihova snaga i karakteri su toliko inspirativni da me obore s nogu svaki put kada pogledam film i svaki put uvidim nešto novo. Dopada mi se tema filma. Tema je ljubav, jaka, duboka i teška ljubav i teška bliskost. Njihova gluma je tek priča za sebe.

PIĆE

- Rakija. Volim sve rakije, ali medovaču i orahovaču posebno izdvajam. Volim kratka i oštra pića, kao i koktele, ali rakiju nekako najčešće biram jer ona me asocira na duh kafane, a ja to volim.

RESTORAN

- Volim kafane. Najčešće sedim u kafani "Čubura" i "Kalenić". Volim dobru hranu, a dobra hrana je u restoranu "Đerdan". Volim i kafane na reci”.

PREDSTAVA

- "Mali bračni zločini", Narodno pozorište, scena "Raša Plaović" - Nela Mihailović i Boris Pingović. Dovoljno je rečeno kada pročitate ko glumi. Moja iskrena preporuka.

RECEPT

- Iz hleba izvaditi sredinu, napraviti kuglice od sredine hleba, uvaljati ih u margarin, a onda u žuti šećer i cimet i uživati uz kafu.

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još