Đoković preko Belučija do četvrtfinala

BEOGRAD, 29. aprila 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković pobedio je 28. tenisera sveta Tomaša Belučija iz Brazila sa 2:0 (6:4, 6:4) u trećem kolu turnira Masters serije u Rimu.

Beluči je drugom nosiocu u Rimu pružio sasvim solidan otpor.

Prvi set je izgubio pošto je u poslednjem, 10. gemu prvi put izgubio svoj servis. U drugom je i imao brejk prednosti, ali je 22-godišnji Đoković uspeo da preokrene rezultat i meč okonča za sat i 27 minuta.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu biće pobednik duela šestog nosioca Fernanda Verdaska iz Španije sa zemljakom Giljermom Garsijom Lopesom, 42. igračem na ATP listi.

Đoković je Garsiju Lopesa savladao u sva tri dosadašnja susreta, dok je sa Verdaskom igrao osam mečeva i zabeležio pet pobeda.

Izgubio je Đoković, međutim, jedini ovogodišnji susret sa Verdaskom, u polufinalu prošlomesečnog Mastersa u Monte Karlu. Pre toga je Đoković Verdaska savladao na pet uzastopnih mečeva.

Đoković je prošle godine u Rimu stigao do finala kada ga je porazio četvorostruki osvajač tog turnira Rafael Nadal. Titulu šampiona u Rimu Đoković je osvojio 2008. godine.

Nagradni fond turnira u Rimu iznosi 2.750.000 evra.

Pogledajte još