Bavarci zadovoljni protivnikom u finalu

MINHEN, 29. aprila 2010. (Beta-AP) - Fudbaleri Bajerna iz Minhena izrazili su zadovoljstvo što će u finalu Lige šampiona igrati sa Interom, a ne sa Barselonom.

Inter je Barsu eliminisao pošto ju je savladao ukupnim rezultatom 3:2. Sinoćnji revanš u Barseloni Inter je izgubio sa 0:1, ali može da bude vrlo zadovoljan partijom s obzirom da je od 28. minuta imao igrača manje na terenu.

"Ja sam se i nadao Interu", priznao je vezista Bajerna Bastijan Švajnštajger.

Inter je ove sezone nekoliko puta oduševio pre svega taktičkom igrom pod vođstvom portugalskog trenera Žozea Morinja. I Bajern, ipak, ima priznatog stratega na klupi.

Luj van Gal je, kao i Morinjo u Interu, na dobrom putu da u debitantskoj sezoni u novom klubu osvoji triplu krunu: titulu državnog prvaka, nacionalni Kup i Ligu šampiona.

"Još nismo na kraju puta, ali ono što nam sledi je najlepši deo sezone", rekao je bek Filip Lam, koji je takođe srećan što će se Bajern za titulu šampiona Evrope boriti sa Interom.

"Interov stil nam više odgovara", ocenio je Lam.

Van Gal je još pre revanša Barse i Intera naveo da bi radije za protivnika imao italijanskog, a ne španskog prvaka.

"Imali bismo više šansi protiv Intera, koji ne napada toliko koliko Barseona", kazao je tada Van Gal i istakao da se raduje susretu sa Morinjom, koji mu je bio pomoćnik, tačnije prevodilac kada je Holanđanin radio kao trener Barselone.

Finalu zakazanom za 22. maj u Madridu raduje se i prva zvezda Bajerna Arjen Roben, koji će se vratiti u grad u kome je živeo od 2007. do 2009. godine kao igrač Reala. Saigrač mu je tada bio prvotimac Intera Vesli Snajder, takođe reprezentativac Holandije.

"Obojica smo tada bili prisiljeni da napustimo Real i Madrid", prisetio se Roben pre nego što će se vratiti u glavni grad Španije u potpuno neočekivanoj ulozi.

Odbrambeni fudbaler Bajerna Dijego Kontentno, koji je italijanskog porekla, glasno je izgovorio ono što mnogi misle: "Inter je slabiji od Barselone".

Pogledajte još