11. Weekend Media Festival od 20. do 23. septembra predstavlja urbani Pariz i Berlin: Dva najuzbudljivija grada u Evropi nastala su na suživotu različitosti

Partneri ovogodišnjeg Weekend Media Festivala su Francuska i Nemačka, vodeće evropske sile, ali i prestolnice multikulturalnosti, umetnika, intelektualaca i inovatora.

Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala istakao je:

- Pariz i Berlin uspeli su da iskoriste svoje raznolikosti koje su ključni činilac njihove dinamičnosti i stalne obnove. Upravo nam je taj suživot naizgled nespojivih ideja poslužio kao inspiracija za ovogodišnji 11. Weekend.

Deo programa ovogodišnjeg Weekenda biće posvećen gostima iz Nemačke i Francuske koji će zajedničkom saradnjom na Weekendu predstaviti ujedinjenost i isprepletenost Evrope. Kroz predavanja i panele upoznaće nas s najboljim marketinškim, medijskim i poslovnim praksama svojih zemalja, a u popratnom programu povešće nas kroz savremeni Berlin i Pariz.

Izložbom i muzikom zavirićemo u život modernog bon vivanta, pronaći pariški šarm u najsuvremenijim izumima i saznati kako u Berlinu koegzistiraju pankeri i poslovnjaci, zarđali bicikli i luksuzni nemački automobili, cenjeni slikari i grafiteri – i svi se osećaju dobrodošlo.

- Berlin i Pariz su oduvek poznati kao gradovi slobode za ljude čija posebnost i način razmišljanje izlaze iz društveno zadanih okvira. Upravo takve ljude, vizionare naše industrije, trudimo se da se okupimo na Weekendu. Zato nam je jako drago da su nam ove godine partneri države i gradovi koji podstiču različitosti i kreativno razmišljanje. Sigurno ćemo imati što naučiti jedni od drugih - kazao je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

Pripreme za 11. Weekend Media Festival su u punom jeku. Earlybird kotizacije već su u prodaji i do 1. maja mogu se kupiti po izuzetno povoljnoj ceni od 1.200 kuna. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regionu predstaviće najvažnija digitalna nagrada, SoMo Borac.

Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama o trendovima u komunikacijskoj industriji, Weekend je poznat i po najboljim zabavama. I ove godine nas očekuje raznovrstan muzički program i druženja do dugo u noć.

Pogledajte još