U BIOSKOPIMA OD 10. MAJA: Ves Andersonovo "Ostrvo pasa" okuplja najveće zvezde Holivuda

Reditelj je na veoma originalan način predstavio sjajnu glumačku ekipu koja je pozajmila glasove likovima iz filma, a koju čine Edvard Norton, Bil Marej, Skarlet Johanson, Brajan Krenston, Liv Šrajber, Tilda Svinton, Greta Gervig, Džef Goldblum, Harvi Kajtel, Frensis Mekdormand, Fišer Stivens i ostali.

„Ostrvo pasa” je simpatično i originalno ostvarenje, inspirisano japanskom kinematografijom iz 60-tih godina, a naročito filmovima Akire Kurosave i animiranim filmovima Hajaa Mijazakija.

Kada nakon Deklaracije izvršne vlasti svi psi iz Megasaki grada budu iseljeni na ostrvo puno smeća koje se nalazi izvan grada, Atari Kobajaši, dvanaestogodišnji nećak Majora Kobajašija seda u svoj minijaturni turbo avion i leti do Ostrva smeća, kako bi našao svog psa telohranitelja, Spota. Na tom ostrvu će uz pomoć novonastalih prijatelja započeti epsko putovanje koje će odlučiti o budućnosti čitave regije.

Svi članovi čopora na Ostrvu smeća imaju popularna pseća imena, što ukazuje na činjenicu da su nekad bili voljeni kućni ljubimci – Čif, Reks, King, Djuk, Bos.

Brajan Krenston pozajmio je glas žestokom i nezavisnom psu lutalici, Čifu, čiji se život potpuno preokrenuo.

- Čif je uljez, ali je takođe veoma plemenit - objašnjava Krenston, dodajući da iza priče o proterivanju pasa iz modernog društva stoji priča o ljudima.

Edvard Norton je dao glas Reksu, koji kao vođa čopora pokušava da održi mir i dobre odnose među članovima.

- Reks nije bio pas bogatog čoveka. On je verovatno pripadao srednjoj klasi, ili višoj srednjoj klasi, ali on ima radnu etiku. Sa druge strane, on je navikao na određeni komfor i zbog toga boravak na Ostrvu smeća loše utiče na njegovu psihu - navodi Norton.

Bil Marej je Bos, pas koji je nekada bio sportska maskota.

- Kada postoji šansa za veliki uspeh, treba vam maskota, neko ko će biti sa vama kada je teško, a naročito kada vam dobro ide. E to je Bos - kaže Marej.

„Ostrvo pasa“ će se u domaćim bioskopima naći 10. maja, a do tada pogledajte video o likovima iz filma, i šta su o njima rekli glumci koji su se našli u glavnim ulogama.

Foto: Promo

Pogledajte još