SYNCHRO STARS 2018: Regionalno takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju 22. aprila u Beogradu

Iako često čujemo primedbe da se kod nas sve vrti oko fudbala i košarke, u Srbiji ima još mnogo sportova u razvoju, koji izazivaju sve veće interesovanje javnosti“ – komentariše Olja Milićević Milivojević, predsednica kluba za sihnrono plivanje “Novi Beograd”, i dodaje „Predstojeće takmičenje iščekujemo sa velikim uzbuđenjem, a posebno nas raduje činjenica da ćemo kao domaćini imati priliku da dočekamo i goste iz inostranstva“.

Sinhrono plivanje je neobičan spoj plivanja, akrobatike i baleta. Kada jednom uđu u bazen, devojčice otkrivaju jedan potpuno novi svet: sastavljen od melodija, gracioznih pokreta i emocija. To je sport koji se brzo zavoli.

Treniranjem se stiče snaga za mnogobrojna „izbacivanja iz vode”, koja su rezultat snage i koordinacije pokreta i osnov ovog sporta. Osim što jača kapacitet pluća, lepo oblikuje mišiće, a zglobove čini gipkim, trening umetničkog plivanja raduje devojčice i estetskom komponentom, jer se oblače lepi kostimi i prave zanimljive frizure. Stručnjaci kažu da ovaj sport jača kičmu i srce, ali i odlično utiče i na razvoj zapažanja, brzinu mišljenja, sposobnost organizovanja, kreativnost i timski rad, jer pored solo nastupa devojčice nastupaju i u grupi, gde su upućene jedna na drugu.

Više informacija o Klubu za sinhrono plivanje “Novi Beograd” možete pronaći na https://www.facebook.com/kspnovibeograd/

Izvor i foto: Promo

Pogledajte još