Sukob Dinamovih i Hajdukovih navijača

ZAGREB, 2. maja 2010. (Beta) - Ukupno 15 policajaca, od kojih jedan teško, i šestorica navijača povređeni su tokom i nakon fudbalske utakmice između Dinama i Hajduka na zagrebačkom stadionu Maksimir, saopštila je policija na konferenciji za novinare.

Prema dosadašnjim podacima policije, priveden je 91 navijač, od toga 66 domaćih i 25 gostujućih.

Tokom divljanja huligana na severnoj tribini maksimirskog stadiona nepoznati počinitelj je na interventnog policajca iz Varaždina bacio pirotehničko sredstvo i teško ga povredio. Policijac je ostao bez oka, navela je policija.

Jedan navijač je zadobio prostrelnu ranu, kada je, prema dosadašnjim podacima policije, zbog fizičkog napada huligana koji su u blizini maksimirskog stadiona napali policijsko vozilo,policajac pucao iz službenopg pištolja.

Policija za sada nema informacije o težini povreda navijača, a pojedini mediji navode da je reč o 29-godišnjem pripadniku navijača Dinama ,Bad Blue Boysa, s prostrelnom ranom na prsima.

Neredi su počeli uoči drugog poluvremena kada su na severnoj tribini navijači Dinama počeli da čupaju stolice i bacaju ih na teren zajedno s bakljama. Neredi su se brzo proširili i na istočnu tribinu pa su reagovali policajci na koje su huligani bacali baklje i stolice.

Sukob huligana i policije se proširao i na ulice oko stadiona.

Prema podacima policije, grupa navijača napala je i saobraćajne policajce. Jedan od policajaca je pucao dva puta u vazduh, nakon čega su se huligani razbežali.

U divljanju nakon utakmice ukupno je oštećeno pet policijskih vozila, dva autobusa i dva tramvaja.

Policija ističe da brojke o broju povređenih i privedenih nisu konačne, jer informacije s terena još pristižu.

Utakmicu je pratilo oko 10.000 gledatelja, od kojih oko 600 navijača Hajduka. Rezultat je bio 0:0, a Dinamo je osvojio prvenstvo Hrvatske.

Pogledajte još