Bajern neće trošiti mnogo na pojačanja

FRANKFURT, 2. maja 2010. (Beta-AP) - Predsednik nemačkog fudbalskog šampiona Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige rekao je da uprava kluba neće sledeće sezone trošiti mnogo novca na pojačanja.

Bajern je u subotu pobedio Bohum sa 3:1 i kolo pre kraja obezbedio 22. titulu šampiona Bundes lige.

"Ne trebaju nam velike promene. Zadržaćemo najbolje igrače i nastaviti da radimo sa mladim fudbalerima", rekao je Rumenige nemačkim medijima.

Ekipa Luja van Gala je ove sezone izborila i plasman u finale Lige šampiona. Bajern će se 22. maja u Madridu za prestižan trofej boriti sa italijanskim Interom. Bez obzira na ishod utakmice, klub će zaraditi mnogo novca.

"Ovo će biti najveći obrt u klupskoj istoriji. Naš profit će porasti i 16. uzastopnu sezonu ćemo završiti sa dobicima", rekao je Rumenige nemačkim medijima.

Za razliku od mnogih evropskih klubova, Bajern nema velike dugove. U prošloj fiskalnoj godini nemački šampion je imao obrt od 290 miliona evra.

"Ako bismo pravili 'lude' transfere, kao što to čini Real Madrid, sigurno bismo popravili plasman na listi najbogatijih klubova. Ali, to nije naš cilj. Mi želimo da nastavimo da radimo bez gubitaka", rekao je on.

"To je ono što nas razlikuje od ostalih najboljih evropskih klubova, čijim gubicima nema kraja", dodao je Rumenige.

Trener Van Gal je u prvoj sezoni na klupi Bajerna uvrstio u tim igrače iz mladog tima Bajerna, a Rumenige je pohvalio takvu odluku.

"Van Gal je pokazao veliku hrabrost. Ne mogu da se setim nijednog trenera Bajerna koji je uveo u prvi tim toliko mladih igrača", rekao je Rumenige. 

Pogledajte još