Neizvestan ostanak Bufona u Juventusu

BEOGRAD, 3. maja 2010. (Beta) - Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je neizvestan njegov ostanak u tom italijanskom fudbalskom klubu.

Juventus je u nedelju odigrao nerešeno sa Katanijom 1:1 i izgubio šanse da se plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone. Crno-beli su sedmi na tabeli sa osam bodova zaostatka za Sampdorijom na četvrtom mestu, a do kraja prvenstva ostala su dva kola.

"Ja sam fudbaler Juventusa još dve utakmice. Na kraju prvenstva ćemo videti šta će se desiti. Za sada nemam nikakvu ponudu, a obavestiću javnost ako se moj izbor bude razlikovao od izbora uprave kluba", rekao je Bufon italijanskim medijima.

Za Bufona su, između ostalih, zainteresovani Mančester junajted i Mančester siti, ali reprezentativni čuvar mreže aktuelnog svetskog šampiona rekao je da se nada da će ostati u Torinu.

"Nadam se da ću i u budućnosti biti golman Juventusa. Sigurno je da ću biti u timu još dve utakmice, ali više od toga ne znam", rekao je Bufon.

Bufon je u karijeri igrao samo za Parmu i Juventus, a za reprezentaciju Italije, sa kojom je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo, nastupio je 100 puta.

Pogledajte još