Lev ne računa na Kuranjija za SP

FRANKFURT, 3. maja 2010. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je da napadač Šalkea Kevin Kuranji neće biti u sastavu za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Kuranji je u oktobru 2008. godine izbačen iz reprezentacije zbog nediscipline, a dobrim igrama ove sezone kandidovao se za nacionalni dres. Postigao je 18 golova za Šalke i pomogao ekipi da osvoji drugo mesto u Bundes ligi.

"Incident iz 2008. godine nije razlog i mogao bih da mu pružim šansu. Ali, odlučili smo se za drugačiju taktiku na Svetskom prvenstvu i na osnovu toga odbrali fudbalere", rekao je Lev.

Kuranji je izbačen iz nacionalnog tima pošto je napustio tribine stadiona na poluvremenu kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Rusije. On je bio ljut što ga je Lev izostavio iz tima, pa je poslao prijatelje da uzmu njegove stvari iz hotela u kojem je boravila reprezentacija.

Kuranji se izvinio zbog toga i često izjavljivao u medijima da se nada da će mu selektor i Fudbalski savez oprostiti.

Napadač Šalkea nije igrao ni na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj, kada ga je iz tima izostavio selektor Jirgen Klinsman.

"San da zaigram na Svetskom prvenstvu prekinut je po drugi put i to me je rastužilo. Ove sezone sam dao sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. To je selektorova odluka koju prihvatam i poštujem", rekao je Kuranji.

Pogledajte još