CHIPSY "POKAŽI FUDBALSKU STRAST": Marbo Product i Dejan Stanković uručili prvu donaciju lopti

U okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ više od 7000 lopti stići će do više od 1200 osnovnih škola. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta.

- Veliko mi je zadovoljstvo što danas i svojim prisustvom dajem podršku kampanji „Pokaži fudbalsku strast“ brenda Chipsy i kompanije Marbo Product. Svi smo svesni koliko je sport važan za pravilan rast i razvoj dece i omladine, što pored popularizacije sporta i jeste cilj ove kampanje. Ne sumnjam da se među decom školskog uzrasta kriju i budući šampioni, pa će nove lopte biti najbolji saveznik na njihovom putu do sportskih uspeha, ali i do kvalitetnog i aktivno provedenog vremena - rekao je Dejan Stanković, proslavljeni fudbaler i nekadašnji fudbalski reprezentativac, predajući lopte nastavnicima fizičkog u Osnovnoj školi „Jovan Ristić“.

Donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje će kompanija sprovesti kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i kao deo kampanje „Teži ravnoteži“.

- Kroz kampanju našeg brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ želimo da podstaknemo bavljenje sportom i zdrav rast i razvoj dece i omladine, kao i da promovišemo navijački duh i sportske vrednosti. Zbog toga mi je veliko zadovoljstvo što su važnost našeg projekta prepoznali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, kao i istaknute ličnosti iz sveta sporta, a među kojima je i naš proslavljeni fudbalski reprezentativac, Dejan Stanković. Siguran sam da će naši đaci biti najbolji ambasadori fizičkih aktivnosti, timskog duha i fer pleja, aktivno koristeći naše lopte - istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Marbo Product.

Pored osnovnih škola na teritoriji Srbije, Marbo Product će istu vrstu donacije uputiti i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

Foto: Promo

Pogledajte još