KOKOSOVO ULJE U SLUŽBI LEPOTE: Naučite trikove od kojih ćete se preporoditi

Pored toga što je zdravo, kokosovo ulje je odličan saveznik za negu i lepotu žena. Korisno je za negu kako kose, tako i kože celog tela, a baš zbog toga vam danas predstavljamo nekoliko trikova i načina da koristite kokosovo ulje u službi lepote i nege za koje do sada niste znali.

Skidanje šminke

Kokosovo ulje možete koristiti kao i svako drugo sredstvo za skidanje šminke, pomoću vate ili tufera, a ono će vam pomoći da skinete čak i vodootpornu šminku bez mnogo muke.

Osveživač daha

Kokosovo ulje možete da "mućkate" u ustima oko 20 minuta i na taj način obzbedite sebi svež dah, belje zube i zdravije desni. Kome još treba stomatolog?!

Losion za telo

Kokosovo ulje jednostavno nanesite na koji god deo tela i uživajte u mekoj, nežnoj i hidriranoj koži – na sasvim prirodan način!

Sredstvo za negu noktiju

Uz pomoć kokosovog ulja vaš manikir može da traje duže, a uz to je masaža noktiju kokosovim uljem odlična za sprečavanje nastanka, ali i lečenje zanoktica.

Sredstvo za čišćenje četkica za šminku

Antibakterijski sapun pomešajte sa kokosovim uljem i dobićete sasvim prirodno sredstvo za efikasno čišćenje četkica za šminku.

Balzam za usne

Budući da se kokosovo ulje može koristiti za negu kože celog tela nema razloga da njime ne negujete i svoje usne. "Smestite" ga u bočicu od tarog balzama za usne i uživajte u negovanim i hidriranim usnama gde god da se nađete.

Sredstvo protiv strija i ožiljaka

Kokosovo ulje ne može da izbledi postojeće ožiljke, ali može da pomogne u sprečavanju njihovog nastanka. Dakle, za prevenciju strija i bilo kojih ožiljaka.

Krema za predeo oko očiju

Recite zbogom podočnjacima i finim borama oko očiju čim počnete da koristite kokosovo ulje za negu ovog područja.

Piling

Kokosovo ulje može da bude 2 u 1 – služi za negu kože, to da, ali može da bude i odličan piling – samo u njega dodajte malo soli ili šećera kako biste dobili prirodne "grudvice" u pilingu koje čiste vašu kožu od površinskih mrtvih ćelija i nečistoća.

Pasta za izbeljivanje zuba

Već smo spomenuli da je kokosovo ulje dobro za osvežavanje daha, za jačanje desni i izbeljivanje zuba, ali osim što ga u te svrhe možete „mućkati“ u ustima, od kokosovog ulja i soda-bikarbone možete napraviti i efikasnu pastu za izbeljivanje zuba.

Krema za brijanje

Vaša koža nikada više neće biti iritirana zbog upotrebe brijača ukoliko umesto klasične pene za brijanje koristite kokosovo ulje!

Nega kose

Od kokosovog ulja možete da napravite sjajne maske za negu kose, ali možete da uradite i nešto mnogo jednostavnije – nanesite kokosovo ulje na kosu i kožu glave, blago umasirajte i ostavite da odstoji makar sat vremena. Nakon toga regularno operite kosu. Ovo je sjajan način da se rešite peruti i „osvežite“ suvu i oštećenu kosu.

Noćna krema

Kokosovo ulje možete da koristite i kao noćnu kremu, za sjajnu hidrtaciju i negu. Uočićete razliku čim se probudite!

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još