MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Marija Lazić Živković - Maldivi


Posle romantične veridbe u Parizu, u elitnom restoranu na Ajfelovom tornju prilikom kojeg je od Vuka dobila skupoceni prsten sa 33 dijamnta, koliko je tada imala godina, njih dvoje su upriličili 2016. godine nezaboravno bajkovito venčanje na Maldivima samo u prisustvu kumova.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

- Generalno, na svojim putovanjima uvek preferiram samo uslugu noćenja sa doručkom iz praktičnog razloga što ne volim da sam vezana za hotel, već da poput pravog turiste istražim svaki kutak grada u kome boravim. Međutim, kada je u pitanju naš odlazak na Maldive, a s obzirom na to da smo bili na privatnom ostrvu, nismo imali puno prostora za obilazak, već isključivo za uživanje. Na Maldivima postoji 1.192 ostrva, a mi smo se odlučili za “Nyama per Aquum” resort koji je proglašen za četvrti najlepši na svetu i zaista opravdava taj status. Svaki gost ima na raspolaganju privatnu vilu sa bazenom sa pogledom na okean, ličnog batlera, a do te mere se brinulo o komociji gostiju da ne morate voditi računa ni o čemu. Koju god plažu da odaberete, momentalno vam donose peškire, japanke i set sa kremicama za sunčanje, vodom u spreju za osvežavanje lica i tela.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

- Ispred vile su bicikli za svakog gosta kojim se vozite kroz džunglu do odabranog restorana sa egzotičnom kuhinjom. Veoma mi je bila zanimljiva večera u središtu džungle i to u krošnjama drveća. Stolovi su postavljeni na viskim platformama i nestvaran je osećaj kada obedujete uz zvuke divljine, dok iz daljine čujete šum moćnih talasa, dok udaraju o grebene.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

- U ispijanju kokosa, koje vam osoblje resorta bere i priprema pred očima. Zanimljivo je videti sa kojom se spretnošćuu, bez ikakvih pomagala, penju na palme visoke po nekoliko metara samo da bi za gosta odabrali najsvežiji, tek sazreo kokos. Takođe, pamtim i koktele iz diskoteke koja se nalazi na dnu okeana. Gliser vas odveze do “Subsix world first underwater night club” i zatim se podvodnim liftom spušta do morskog dna, gde je restoran i klub ceo u staklu, tako da se vidi čarobna flora i fauna, raznobojne ribice, korali, biljke.

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

- Put je dalek, tako da i kada se sleti u Male, gde je glavni aerodrom, do ostva se prevozi hidroavionom. Iako Maldivi nude brojne zanimljive aktivnosti, poput plivanja sa bebi ajkulama, mi smo uglavnom odmarali i pripremali venčanje, što nije bilo teško i stresno jer smo imali pomoć tamošnjeg veding planera. Iskreno, dan venčanja sam ceo provela na plaži, i samo se u zakazano vreme na brzinu našminkala i pojavila pred oltarom. Bosa.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Sledeće putovanje sam priželjkivala celog života, a to je odlazak u Svetu zemlju, Jerusalim. Već sam počela sa pripremama i edukacijom, jer ne bih volela nešto da propustim.

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

- Jedna od interesantnijih zemalja sveta, zbog mnogih specifičnosti, lepota netaknute prirode, ali nadasve zbog religioznog i duhovnog značaja, svakako je Tibet.

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još