Predstavljen dres reprezentacije Srbije za SP

BEOGRAD, 4. maja 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da će zajedno sa igračima učiniti sve kako bi na predstojećem Svetskom prvenstvu predstavio zemlju na najbolji način.

Crveni dres u kojem će reprezentacija Srbije igrati kao gost na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, predstavljen je u Skupštini grada. Organizatori manifestacije nazvali su dres istorijskim, pošto će selekcija Srbije u njemu prvi put samostalno učestvovati na Mundijalu.

Pored dresa, predstavljena je i ostala oprema koju će reprezentativci i stručni štab nositi u Južnoj Africi, na putovanju, u hotelu i na treninzima.

Selektor Antić rekao je da mu se dopada dres, ali da je njegov kvalitet grb Srbije, za koji će se reprezentativci od 11. juna do 11. jula boriti u Južnoj Africi.

"Dres je lep, moderan, ali njegov kvalitet je u ovom grbu. Obećao sam i održaću reč da ćemo ga natopiti znojem i uraditi sve kako bismo predstavili zemlju u najboljem svetlu", rekao je Antić novinarima u Skupštini grada.

Antić je rekao da ga raduju dobre igre reprezentativaca, koji u stranim klubovima pružaju dobre igre i osvajaju titule i ponovio da je razočaran jer će zbog povreda Ivica Dragutinović i Boško Janković propustiti Svetsko prvenstvo. On je pohvalio igrača Saragose Ivana Obradovića koji se posle povrede vratio na teren.

"Svesni smo činjenice da ćemo imati mali period za pripreme, ali Svetsko prvenstvo je svake četvrte godine i svaki igrač će morati da se potrudi. Obradović je počeo da bude onaj stari... Pokazao je psihičku stabilnost i dobro oseća igru", rekao je on.

Na pitanje novinara da li zbog povreda pojedinih igrača planira da pozove nove, Antić je rekao: "Ima vremena, sve pažljivo radimo, ne prepuštamo ništa slučaju i improvizaciji".

Predstavljanju reprezentativnog dresa prisustvovali su, između ostalih, potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković, predstavnici sportskih saveza Srbije, kao i biznismeni Miroslav Mišković i Milija Babović.

Pogledajte još