OGLASILO SE MINISTARSTVO: Nema promena pravila za ulazak građana Srbije u Crnu Goru

Državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru, pored lične karte i vozačke dozvole, uz prezentovanje i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila

Povodom izveštavanja medija u Srbiji da se iz ove države u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje „potvrde o prudužetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka“, gde se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije), iz Uprave policije obaveštavaju:

- U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju. To znači da državljani Republike Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza sa našom državom, pored prezentovanja drugih potrebnih dokumenta – lične isprave (lične karte i pasoša) i vozačke vozole, uz davanje na uvid i pomenute potvrde odnosno potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije). Isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju - navodi se u zvaničnom saopštenju Uprave policije.

Ukoliko bude promena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.

NISU ISPUNjAVALI USLOVE

- Tačno je da određenom broju lica nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije. Međutim, ta lica nisu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak u našu zemlju odnosno boravak na našoj teritoriji, objasnili su iz Uprave policije.

Izvor: Novosti online

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još