Potpisani ugovori sa 11 donatora hrane za najugroženije

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin potpisao je u sredu sa 11 donatora Ugovore o donatorstvu namirnica u okviru projekta "Hrana za sve".

Ukupna vrednost donacija je oko 500.000 evra, a između ostalog obezbeđeno je 75 tona šećera od četiri fabrike, oko 200 tona mleka, sokovi i pasterizovano povrće.

Dragin je posle potpisivanja tih ugovora u Vladi Srbije ocenio da je socijalno odgovorno ponašanje normalno u svim razvijenim zemljama i da u ovakvim akcijama država i društvo treba da budu jedinstveni.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić tom prilikom je naveo da u Srbiji ima 69 narodnih kuhinja, koje koristi 36.000 ljudi i da je do 1. maja ove godine zatvorena 21 narodna kuhinja zbog nedostatka sredstava za rad. "Liste čekanja za korišćenje tih kuhinja su sve duže, a samo u 15 od 40 nerazvijenih opština one postoje. Zabeležen je trend rasta onih koji žive ispod granice siromaštva, u februaru je registrovano još 17.000 ljudi, a ove godine 60.000 onih koji žive ispod te granice u Srbiji", kazao je ministar.

Pogledajte još