Daft Punk, Ramones & "ženski omnibus"

Premijera filma o Ramonesima, ali i o Daft Punku... A tu je i omnibus "Neke druge priče". Sve to na Cinema Cityju koji počinje 5. juna, a završava se 12. juna!

Premijera omnibusa „Neke druge priče“, koji se sastoji od pet priča mladih rediteljki iz zemalja bivše Jugoslavije, održaće se u okviru takmičarske selekcije „Nacionalna klasa“ na Festivalu Cinema City u Novom Sadu. U realizaciji intrigantnog projekta koji istražuje način života i viđenje istorije novih generacija koje su nekada bile deo jedne države, učestvovale su mlade rediteljke iz pet zemalja bivše Jugoslavije: Ana Maria Rossi iz Srbije, Hanna Slak iz Slovenije, Ivona Juka iz Hrvatske, Ines Tanović iz BiH i Marija Džidževa iz Makedonije, a autor projekta i producent filma je naš filmski kritičar Nenad Dukić.

Planet Rock predstavlja Daft Punk i Ramones

Fascinantni dokumentarac o legendarnom bendu Ramones „End of the Century”, predstavlja jedinstveni portret muzičke scene sedamdesetih i priču ekscentrične grupe ljudi koji su se sastali i napravili jedan od najuticajnijih bendova u istoriji muzike.
Debitantski film članova elektro sastava Daft Punk pod nazivom „Daft Punk's Electroma“ predstavlja odiseju dva robota, koji prelaze mitski američki krajolik očaravajuće lepote, na svom putešestviju do čovečnosti. Međunarodni debi film je imao na Kanskom festivalu 2006. godine, a nastao je potpuno spontano, za vreme snimanja spotova za njihov album „Human After All”.

Pogledajte još