SNS neće ići na skupštinski kolegijum

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanka Tabaković izjavila je u sredu da predstavnici te stranke neće ići na skupštinski kolegijum, za koji je rekla da je izigravanje demokratije, i ponovila da je ta stranka predlagala da se svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije osude jednom deklaracijom.

Tabaković je novinarima u skupštini rekla da ta stranka nije bila za usvajanje Deklaracije o Srebernici posebno, a posebno deklaracije kojima se osuđuju zločini nad Srbima i dodala da se ginulo na svim stranama i da je na svim stranama bilo žrtava i zločina.

"Ono što je važno da svi budemo svesni činjenice da zločinci imaju imena i prezimena i da njima mora da bude suđeno", kazala je Tabaković. Ona je rekla da će SNS tek odlučiti kako će glasati, odnosno da li će biti uzdržani ili uopšte biti u sali ili protiv deklaracije.

U sredu će tokom pauze biti održan skupštinski kolegijum o deklaraciji kojom se osuđuju zločini nad pripadnicima srpskog naroda, počinjenih tokom ratova u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu i Metohiji i za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

Pogledajte još