Mercata postala novi ekskluzivni distributer za brend Nestea u Srbiji

Foto: Promo
0

Jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje, Mercata, postala je novi ekskluzivni distributer za brend NESTEA na teritoriji Srbije, čime kompanijanastavlja sa implementacijom nove strategije jačanja svog FMCG portfolija.

Potrošačima će njihov omiljeni ledeni čaj biti dostupan na policama od 9. maja.

Višedecenijsko iskustvo u distribuciji i mrežna pokrivenost tržišta čini Mercatu pravim distributerom za razvoj brenda NESTEA na domaćem tržištu.

NESTEA je brend koji je sinonim za kategoriju ledenih čajeva, u fokus stavlja manje sastojaka, a pripremljen je sa ukusnim ekstraktom listova čaja iz Nilgirija u Indiji, kombinujući zadovoljstvo i autentičnost.

Veoma smo ponosni da u našem portfoliju imamo brend NESTEA, što predstavlja veliki korak u daljoj implementaciji naše FMCG strategije, kao i činjenicom da je upravo Mercata prepoznata da realizuje i osigura pun potencijal ovog brenda na srpskom tržištu. NESTEA je ostvario više od 70 odsto tržišnog učešća u kategoriji ledenih čajeva tokom prošle godine, tako da ćemo biti fokusiranii posvećeni daljemrazvojuvodeće pozicije ovog brenda, koji će nam već u 2018. godini ostvariti godišnji promet od 5 miliona eura – izjavio je Peter Jagodič, CEO Mercate.

Tržište ledenog čaja u Srbiji trenutno vredi preko 14 miliona evra. Razvoj ove kategorije proizvoda pre svega određuju trendovi u zdravoj hidrataciji i navikama života, što u fokus stavlja proizvodena bazi prirodnih sastojaka. Predstavnici kompanije Mercate očekuju da će brend NESTEA ekspanzivno rasti i stvoriti dodatnu vrednost na srpskom tržištu.

O kompaniji Mercata

MERCATA je vodeći distributer robe široke potrošnje na teritoriji Srbije. Od osnivanja 1991. godine, kompanija je posvećena distribuciji i igra značajnu ulogu u razvoju trgovine na domaćem tržištu. Veliki broj prestižnih globalnih, regionalnih i lokalnih brendova iz ponude čine širok asortiman proizvoda, od cigareta, preko prehrambenih proizvoda, kafe, pića, do neprehrambenih proizvoda. Poslovanje kompanije funkcioniše u skladu sa najpoznatijim standardom kvaliteta – ISO 9001, koji predstavlja međunarodni standard za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji.

Foto: Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.