Komunalna policija u drugoj polovini 2010.

BEOGRAD, 6. maja 2010. (Beta) - Komunalna policija biće formirana u drugoj polovini godine u Beogradu i još 23 grada u Srbiji, izjavio je savetnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Radosavljević.

Radosavljević je agenciji Beta rekao da je u toku završna faza formiranja komunalne policije, odnosno da gradovi dostavljaju imena kandidata i da ministarstvo utvrđuje datume za početak obuke. "Komunalni policajac samostalno može da obavlja taj posao posle stručnog osposobljavanja i položenog ispita, a takve komunalne policajce ćemo imati u drugoj polovini ove godine", istakao je Radosavljević.

On je rekao da će uskoro početi obuka za prvu grupu kandidata koje su gradovi prijavili, a planirano je da tokom obuke bude održano 400 časova, od kojih je polovina praktična nastava. Zatim će uslediti i polaganje ispita. Odluke o organizaciji i unutrašnjem uređenju komunalne policije doneli su gotovo svi gradovi, a data je saglasnost i prispelim predlozima odluka o uniformama komunalnih policajaca, njihovoj opremi i boji i oznakama vozila i plovila koje će koristiti, precizirao je on.

Pogledajte još