Zvezda osvojila 23. Kup Srbije

Pobedom od 3:0 protiv Vojvodine fudbaleri Zvezde osvojili su prvi trofej u sezoni. Pred više od 20 000 gledalaca Beograđani su poveli već u 14. minutu, golom Jevtića. Na 2:0 povisio je Kadu u 62. minutu, dok je konačan rezultat postavio Trifunović 10 minuta kasnije. 

Među brojnim navijačima Zvezde našle su se I VIP ličnosti, koje su pratile tim na svim utakmicama tokom sezone, a slavlje je na kraju upriličeno uz Zvezdinu himnu koja se orila sa razglasa. 

Medalje je pobednicima uručio nekadašnji zvezdin trener Vladica Popović, a pobednicima je pripao I ček na 81 000 evra.
Ovo finale mnogi porede sa duelom iz 2007. kada su se na istom mestu sastali isti akteri, a Zvezda je tada slavila sa 2:0. 

Kapiten pobedničkog tima, Nikola Lazetić, nakon meča je jasno stavio do znanja da njegovom timu niko ne sme da preti, pošto to može da bude samo motivacija više za bolju igru:
- Nema lepšeg osećaja, nego kada vam se prvi trofej nađe u rukama. Uprkos tome, ne smemo da se prepustimo slavlju, pošto za četiri dana imamo jako važan meč. Potrudili smo se, a zahvalnost za pobedu i motivaciju dugujemo i protivničkom treneru. Izjave nakon pobede nad Partizanom i pred ovu našu utakmicu su bije provokativne, uz obećanja da će trofej sigurno odneti u Novi Sad. Nije znao da kaže kako, ali je to obećavao. Mi smo na sastanku pred utakmicu pustili ono što je on rekao i te dvominutne pretnje su nam bile sasvim dovoljan motiv. Izginuli smo na terenu i pehar je ponovo tamo gde i treba da stoji, rekao je Lazetić. 

Milan Đuričić, trener Vojvodine, koji je pred utakmicu bio siguran u pobedus vog tima, pokušao je da opravda igru koja se videla u finalu:
- Mnogi će sada reći da smo se uplašili, ali tvrdim da nije tako. Ispada da smo odustali od svoje igre, a prvi gol je došao rano i to nas je zaustavilo. Imali smo tada šanse, i pre i posle pogotka, ali su ostale nerealizovane. Utakmica je za nas bila gotova posle drugog gola, koji je bio frapantan. Oba beka sui nam tada ispala iz igre i desilo se da smo potpuno preskočili igru na sredini terena, što nije karakteristično za nas. 

Ratko Dostanić je pohvalio svoj tim nakon pobede, rekavši da se Zvezda ovom utakmicom konačno „digla iz pepela“:
- Igralo se profesionalno, ali i srcem. Konačno smo potvrdili da u našem timu vlada dobra atmosfera i ovo je samo rezultat svega toga. Hvala brojnim navijačima koji su nas podržali, a moram da dodam da zahvalnost duguijemo i predhodnom treneru, Pižonu, koji je selektirao ovaj tim. Navijačima možemo i da poklonimo trofej, pošto su od početka sezone naš dvanaesti igrač. 

Novi izazov za Zvezdu je prvenstveni Derbi, koji se na stadionu u Humskoj igra 8. maja:
- Najvažnije je da ne slavimo dugo, pošto za to nemamo vremena. Nadam se da će nas navijači podržati i za četiri dana, kako bismo nastavili uspešno da koračamo ka duploj kruni. Ta utakmica nam puno znači i nadam se da ćemo uspeti da je dobijemo, dodao je Dostanić. 

Najizglednije šanse u timu Vojvodine imao je kapiten Dragan Mrđa, kako pre prvog gola, tako i nakon Zvezdinog vođstva. Opasan šut ka golu dogodio se već u 10. minutu, kada je lopta završila u spoljnjem delu mreže:
- Mislim da sam sve odlično utadio, ali Stamenković je sjajno intervenisao. Rano smo primili gol, zbog čega smo morali da menjamo taktiku, a Zvezda je sve to pametno iskoristula, rekao je Mrđa.
Pred primanje trofeja igrači Zvezde su se pojavili na terenu u majicama sa brojem 23, a na ovu titulu se čekalo pune tri godine. 

Katarina Stojković

Pogledajte još