Lideri tri vodeće britanske partije glasali

LONDON, 6. maja 2010. (Beta-AP) - Lideri tri vodeće britanske partije po anketama pred današnje izbore za donji dom parlamenta - Konzervativne, Liberalno-deomokratske i Laburističke, glasali su jutros u pratnji svojih supruga.

Lider konzervativaca Dejvid Kameron glasao je jutros u pratnji supruge Samante u svojoj izbornoj jedinici u okrugu Oksfordšir, u jugoistočnoj Engleskoj. Kameron je novinarima rekao: "Osećam se dobro. To je sve od mene za sada".

Lider Laburističke partije i aktuelni premijer Gordon Braun stigao je sa suprugom Sarom na glasačko mesto nedaleko od svoje kuće severno od Edinburga, na istočnoj obali Škotske. On je pozdravio okupljene novinare ispred tog biračkog mesta, ali nije ništa izjavio.

Nik Kleg, koji se nalazi na čelu Liberalno-demokratske partije i njegova supruga Mirijam Gonsales Durantes, Španjolka koja nema pravo glasa na britanskim opštim izborima, pozirali su pred kamerama pošto je Kleg glasao u Šefildu, u severnoj Engleskoj. "Ne mislim da je moj glas tajna", rekao je Kleg okupljenim novinarima.

Rezultati nekoliko istraživanja javnog mnjenja, objavljeni kasno sinoć, pokazala su da nijedna partija najverovatnije neće osvojiti dovoljan broj glasova da vlada samostalno.

Pogledajte još