Uhapšen osumnjičeni za zločin u žutoj kući

BEOGRAD, 6. maja 2010. (Beta) - Zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da je čovek koji je u četvrtak uhapšen u Prištini, osumnjičen da je počinio ratne zločine nad nealbanskim življem u logoru kod mesta Kukeš, na severu Albanije, 1999. godine.

"Prema našim informacijama, to lice je uhapšeno zbog toga što je učestvovalo u određenim zločinama nad nealbanskim življem u logoru kod mesta Kukeš, na severu Albanije", rekao je Vekarić agenciji Beta.

Ranije danas, Euleks je saopštio da je uhapšen osumnjičeni za ratni zločin na Kosovu 1999. godine, ne navodeći njegovo ime. Prištinski elektronski mediji javili su kasnije da je uhapšen pripadnik bivše OVK Sabit Geci, osumnjičen da je počinio ratne zločine.

Bruno Vekarić je Beti rekao da srpsko tužilaštvo za ratne zločine sumnjiči uhapšenog za trgovinu organima i za zločin u logoru kod mesta Likovac. "Tužilaštvo za ratne zločine ga sumnjiči u predmetu trgovina organima, kao što znate, 'žuta kuća' je upravo u okolini Kukeša, i za još jedan predmet - logor kod Redice u mestu Likovac", rekao je Vekarić.

Pogledajte još