Nevreme u Šumadiji i Pirotskom okrugu

KRAGUJEVAC/PIROT, 6. maja 2010.(Beta) - Kragujevac i okolinu tokom popodneva u više navrata je zahvatilo nevreme sa jakom kišom i gradom, koji je bio veličine graška ili lešnika.

Nevreme praćeno gradom pogodilo je u dva navrata tokom popodneva i Pirot. Rukovodilac centra za obaveštavanje u Pirotu Jovan Živković rekao je agenciji Beta da je nevreme praćeno gradom zahvatilo opštinu u 14 i 17 sati.

"Delovala je protivgradna zastita iz radarskog centra u Kameničkom visu kod Niša", rekao je Živković i dodao da je najviše grada palo u selima Izvor i Krupac, a naneta je šteta voću i ostalim zasadima.

U Kragujevcu je grad padao nešto posle 18 sati. Šefica Radarskog centra Bešnjaja Svetlana Biljić, rekla je agenciji Beta da je na području osam opština u Šumadiji ispaljeno oko 100 protivgradnih raketa u periodu od 12 do 15 i 30 časova.

Prema njenim rečima, ako bude bilo potrebe za novim dejstvima moraće da se "izvrši preraspodela raketa na područjima na kojima nije bilo aktivnosti".

"Iako još uvek nemamo tačne podatke o šteti, procenjuje se da je grad najviše štete naneo usevima na području od Kragujevca do Batočine i jednom delu opštine Lapovo". rekla je Biljić.

Pogledajte još