Henes oštro kritikovao Uefu

MINHEN, 7. maja 2010. (Beta-AP) - Predsednik nemačkog šampiona Bajerna iz Minhena Uli Henes kritikovao je Evropsku fudbalsku uniju zbog suspenzije od tri utakmice za fudbalera Franka Riberija, zbog koje neće moći da igra u finalu Lige šampiona protiv Intera.

Henes je rekao da je UEFA puna Italijana "koji imaju svoje interese", dok Nemačka nema predstavnika i ima malu moralnu podršku.

"Ima mnogo Italijana u Uefi koji imaju svoje interese. Sudija je bio Italijan, mnogo Italijana radi u toj organizaciji. Nema nijednog Nemca i zbog toga imamo malu moralnu podršku", rekao je Henes, prenela je agencija DPA.

Riberi je suspendovan na tri utakmice pošto je na prvom polufinalnom meču Lige šampiona protiv Liona namerno zgazio napadača protivničke ekipe Lisandra.

Bajern se žalio na tu odluku, ali je UEFA odbacila žalbu i Riberi neće moći da igra u finalu Lige šampiona protiv Intera, 22. maja u Madridu.

Sudija utakmice Lion - Bajern, na kojoj je Riberi isključen, bio je Masimo Busaka, a on nije Italijan već Švajcarac, dok je predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Teo Cvanciger član Izvršnog komiteta Uefa.

Pogledajte još