Izner u polufinalu Srbija opena

BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Američki teniser Džon Izner plasirao se u polufinale beogradskog turnira Srbija open, pošto je pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:3).

U meču koji je trajao dva sata i 20 minuta teniseri su osvojili po 104 poena, Gaske je napravio brejk više, ali je Izner imao 20 as udaraca, naspram pet Gaskeovih.

Gaske je u prvom setu dva puta uspeo da oduzme servis protivniku i lako povede u meču. U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoj servis, pa je pobednik odlučen u tajbrejku, koji je Amerikanac osvojio sa 8:6.

Francuz je dobro počeo treći set, napravio brejk i poveo, ali je Izner posle toga osvojio tri gema uzastopno za 3:1 i prednost sačuvao do kraja meča.

Izner, 21. teniser sveta, za plasman u finale će se boriti sa pobednikom meča četvrtog nosioca Stanislasa Vavrinke i Viktora Troickog, koji je postavljen za šestog nosioca.

Posle meča Vavrinka - Troicki, na programu centralnog terena je meč između Sema Kverija i Igora Andrejeva, a duel Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića neće početi pre 20 sati.

Pogledajte još