Savić: Partizan je uradio šta je trebalo

PARIZ, 8. maja 2010. (Beta) - Nekadašnji košarkaški reprezentativac Zoran Savić rekao je u Parizu da Partizan nije ni u čemu pogrešio u polufinalnom duelu sa Olimpijakosom na završnom turniru Evrolige i da su nijanse odlučile o finalisti.

"Igrali su kako treba, nema šta da im se zameri. Olimpijakos ipak ima kvalitetniji tim, već dugo godina mnogo ulažu. Partizan je uradio sve što je trebalo i sve što je mogao. Po pripremi, kvalitetu i svemu što su pokazali, zaslužili su finale, a nijanse su odlučile da u njemu ne budu", rekao je Savić izveštačima iz Srbije u Parizu.

Trofejni repbrezentativac Jugoslavije i igrač velikih evropskih klubova ocenio je da sutrašnji meč sa CSKA za treće mesto nije toliko važan, već da je plasman na završni turnir ipak najveći uspeh.

"Nije toliko bitna ta utakmica za treće mesto, stvarno mislim da nije važno da li si treći ili četvrti u Evropi. Nije ovo NBA gde jedan tim osvoji titulu, a svi ostali su srećni. Ovde 24 počinju, 20 želi da osvoji i na kraju jedan pobedi, a 23 ekipe su nezadovoljne. Partizan je uradio šta je trebalo, došao je na 'fajnal for' i to je najveći uspeh", rekao je Savić.

"Koliko je to velika stvar može da se vidi po tome što tu nije jedan Panatinaikos, koji za mene ima najbolji tim. Da igraju ovde u formi u kojoj su sada, bili bi izraziti favoriti", dodao je on.

Savić je posle novinarskog pitanja pohvalio pleja Olimpijakosa i srpske reprezentacije Miloša Teodosića, za koga je rekao da je igrač za velike utakmice.

"Videlo se to juče, kada je pogodio kada je trebalo, da je igrač za velike utakmice i da može da bude jedan od ključnih faktora u sutrašnjem finalu. Okršaj njega i Rikija Rubija, koji možda igra najbolju odbranu na plejmejkerima u Evropi, može da bude jedna od najzanimljivijih stvari sutra", rekao je nekadašnji krilni centar.

"Kada su se svi sklanjali od lopte, on je uzeo. To je njegov najveći kvalitet, to je pokazivao od juniorskih dana, da ima hrabrosti da uputi odlučujući šut. To ne može da se trenira, sa tim se rodiš", kazao je Savić.

Posle uspešne karijere, u kojoj je igrao za mnoge velike klubove, a evropsku titulu osvojio dva puta sa Jugoplastikom i jednom sa Kinderom, Savić je bio generalni menadžer Barselone, ali trenutno je bez angažmana.

"Ovo je prva sezona posle 20 godina da odmaram i prija mi, moram priznati. Čim sam prestao da igram, počeo sam da radim, ovo mi je prvo slobodno leto posle mnogo godina. Ne fali mi trenutno košarka, ali vratiću joj se", rekao je Savić.

Pogledajte još