Krajinović zadovoljan nastupom na Srbija openu

BEOGRAD, 8. maja 2010. (Beta) - Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da je zadovoljan nastupom na Srbija openu i da je u polufinalu zasluženo izgubio od Amerikanca Sema Kverija.

Kveriju je za pobedu nad 18-godišnjim rivalom od 6:1 i 6:2 bilo dovoljno svega 57 minuta.

"Zadovoljan sam turnirom. Večeras nisam odigrao moju igru, borio sam se koliko mogu, ali nije išlo. Pritisnuo me je, nisam dobro servirao, a on je to radio dobro. Sve u svemu, zadovoljan sam, ali moram dobro da se odmorim i oporavim od ovog poraza, pošto je bilo prilično bolno", rekao je Krajinović posle meča.

"Nisam imao tremu, nego nisam dobro servirao, a pošto on dobro servira bio sam pod pritiskom. Nemam samopouzdanje u igri, moram da budem sigurniji. To se i videlo čim sam izgubio servis, on servira dva asa po gemu i 'otera' te kući", dodao je on.

Kveri je poveo sa 5:0 za samo 11 minuta, a Krajinović se našalio povodom toga.

"Za 11 minuta? Bio sam brz, gotovo, gotovo. Mislim da je to najbrže na svetu. Ući ću u Ginisovu knjigu rekorda", rekao je on.

Krajinović je i samim plasmanom u polufinale turnira, do koga je stigao pošto mu je prvi nosilac i prošlogodišnji šampion Novak Đoković predao četvrtfinalni meč, ostvario najveći uspeh u karijeri. On će napredovati na ATP listi do 210. pozicije.

"Želeo sam da prođem prvo kolo, mislim da sam napravio veliki uspeh, eto pomerio sam se na listi za 100 mesta. Mislim da je to jako dobar uspeh za jedan turnir, osvojio sam 132 boda", rekao je on.

Krajinović je rekao i da je odustao od učešća na turniru u Zagrebu pošto želi da se dobro odmori pred nastavak sezone.

Kveri će u finalu igrati protiv zemljaka i drugog nosioca turnira Džona Iznera, koji je ranije danas pobedio četvrtog nosioca, Stanislasa Vavrinku iz Švajarske, sa 2:0 (7:5, 7:5).

Pogledajte još