Teodosić najbolji igrač Evrolige

PARIZ, 8. maja 2010. (Beta) - Košarkaš Olimpijakosa i reprezentativac Srbije Miloš Teodosić proglašen je u Parizu za najboljeg igrača Evrolige u ovoj sezoni, kao i za člana najbolje petorke takmičenja, u kojoj se nalazi i centar Partizana Aleksandar Marić.

Član drugog tima Evrolige u sezoni 2009/10 je i plejmejker crno-belih Lester Mekejleb.

Teodosić nije prisustvovao ceremoniji u gradskoj većnici Pariza zbog problema sa stomakom. Priznanje za najboljeg strelca dobio je Linas Kleiza iz Olimpijakosa. Za najboljeg defanzivca proglašen je Viktor Hrijapa iz CSKA iz Moskve, dok je Riki Rubio iz Barselone najbolji mladi igrač, odnosno "zvezda u usponu".

Prvi tim Evrolige u ovoj sezoni čine Teodosić, Huan Karlos Navaro iz Barselone, Kleiza, Hrijapa i Marić.

Druga petorka Evrolige je: Mekejleb, Ramunas Šiškauskas iz CSKA, Džoš Čildres iz Olimpijakosa, Erazem Lorbek iz Barselone i Tijago Spliter iz Kaha Laborala.

Igračima Partizana prijalo je priznanje, ali su obojica zasluge za to prebacili na ekipu.

"Sve se uklopilo i za mene, i za Boa (Mekejleba) i za ekipu. Ovo nije moj uspeh, ovo je uspeh cele ekipe", rekao je Marić izveštačima iz Srbije posle ceremonije.

Novinare je zanimalo koliko ovaj trofej ublažava rane od polufinalnog poraza i da li će Marić sledeće godine pokušati da postane najbolji igrač, što su novinari i ljudi iz Srbije očekivali da se desi ove godine.

"Ublažava malo rane, ali nije to to ni izbliza. Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam uopšte razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo sledeće godine da osvojimo Evroligu nego da postanem MVP", rekao je Marić.

Mekejleb je došao u Partizan pred sam početak sezone, ne znajući mnogo ne samo o Partizanu već ni o evropskoj košarci.

"Velika mi je čast da sam među 10 najboljih igrača u Evroligi, ali ne bih došao ovde bez saigrača, trenera i navijača. Ovo je priznanje za sve nas. Da mi je ovo neko rekao pre početka sezone, samo bih se nasmejao. Znao sam da mogu da igram, ali nisam očekivao da igram ovako dobro", rekao je Mekejleb.

Partizan će sutra od 18 sati igrati protiv CSKA iz Moskve za treće mesto na završnom turniru Evrolige, a za trofej će se od 21 sat boriti Barselona i Olimpijakos.

Pogledajte još