Kevin Kuranji prelazi u Dinamo iz Moskve

BERLIN, 9. maja 2010. (Beta-AP) - Bivši nemački reprezentativac Kevin Kuranji najavio je da iz nemačkog fudbalskog kluba Šalke prelazi u Dinamo iz Moskve.

Kuranji je, u saopštenju objavljenom na njegovom sajtu, rekao da je odlučio da pređe u ruski klub pošto je "pažljivo razmotrio sve argumente", ali nije precizirao na koje vreme je sklopio ugovor sa Dinamom.

"Jedan razlog (prelaska) je svakako finansijski, bilo šta drugo da kažem bilo bi licemerno", kazao je nemački igrač.

On je, međutim, dodao da bi bilo "pogrešno i arogantno potcenjivati ruski fudbal" i da je jedan od razloga njegovog prelaska u rusku ligu kvalitet fudbala koji se igra u toj zemlji. "Rezultati poslednjih godina sve govore", ukazao je Kuranji.

Ugovor 28-godišnjeg napadača sa Šalkeom ističe krajem juna. Kuranji je ove sezone u Bundesligi dao 18 golova, zahvaljujući čemu se Šalke, kao drugoplasirani klub lige, kvalifikovao za narednu Ligu Šampiona.

Kuranji je izbačen iz nemačke reprezentacije u oktobru 2008. godine iz discilinskih razloga, a selektor Joahim Lev odlučio je da ga ne uvrsti ni u tim koji će Nemačku predstavljati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Pogledajte još