Finiks u finalu Zapadne konferencije

BEOGRAD, 10. maja 2010. (Beta) - Košarkaši Finiksa plasirali su se u finale plejofa Zapadne konferencije pošto su u pobedili San Antonio sa 107:101 i slavili u polufinalnoj seriji sa 4:0.

U ekipi Finiksa, koja je iz petog pokušaja uspela da izbacio San Antonio iz plejofa, najefikasniji je bio Amare Stodemajer sa 29 poena, a Stiv Neš ubacio je 20, uz devet asistencija.
Neš je odigrao utakmicu sa velikim otokom na desnom oku, pošto ga je Tim Danakan udario laktom, zbog čega je košarkaš Sansa zaradio šest kopči.

U ekipi San Antonija Toni Parker postigao je 22 poena, po 17 su ubacili Džordž Hil i Dankan, koji je i uhvatio osam lopti. Manu Đinobili dodao je 15 poena uz devet asistencija.

Finiks će u finalu igrati protiv pobednika duela Los Anđeles Lejkersa i Jute. "Jezerdžije" vode u polufinalnoj seriji sa 3:0, a noćas se igra četvrti meč.

Košarkaši Bostona pobedili su Klivlend sa 97:87 i izjednačili u polufinalu Istočne konferencije na 2:2.

Najzaslužniji za pobedu Seltiksa bio je Redžon Rondo sa "tripl dabl" učinkom od 29 poena, 18 skokova i 13 asistencija. Rej Alen i Kevin Garnet postigli su po 18 poena, a Toni Alen ubacio je 15.

Seltiksi su tako osigurali bar još dve utakmice u plejofu, a peti meč igra se u noći između utorka i srede u Klivlendu.

"Ovo je timska pobeda. Imao sam dobar učinak, ali najvažnije je da smo pobedili", rekao je Rondo posle utakmice.

Lebron Džejs završio je utakmicu sa 22 poena u ekipi Kavalirsa, uz devet skokova, osam asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Šekil O'Nil dodao je 17 poena, a Entoan Džejmison 14. 

Pogledajte još