Pobede protiv Junajteda nam donele titulu

BEOGRAD, 10. maja 2010. (Beta) - Trener Čelsija Karlo Ančeloti rekao je da su njegovi fudbaleri osvojili titulu u Premijer ligi pošto su ove sezone u obe prvenstvene utakmice pobedili glavnog konkurenta Mančester junajted.

Čelsi je u nedelju pobedio Vigan sa 8:0 i osvojio četvrtu šampionsku titulu u istoriji kluba. "Plavci" su osvojili prvo mesto u Premijer ligi sa bodom više od Mančester junajteda, koji je ove sezone branio titulu.

"Mislim da je odlučujuće to što smo oba puta pobedili Mančester junajted. Posle tih trijumfa smo uvećali samopouzdanje, a oni su pali", rekao je Ančeloti.

Čelsi će ove sezone pokušati da osvoji "duplu krunu", pošto će u subotu igrati u finalu FA kupa protiv Portsmuta. Ančelotijeva ekipa brani trofej. 

Ančeloti je rekao da se nada da će ostati na Stamford Bridžu i osvojiti mnogo trofeja. 

"Mislim da će klub biti uspešan u budućnosti, igrači nisu toliko stari i imamo vrlo dobru ekipu. Ovo je bila fantastična sezona, ne samo zbog titule u Premijer ligi, već jer smo pokazali dobru igru na terenu. Radili smo naporno i imali dobru atmosferu u timu", rekao je on.

"Ovde sam godinu dana i nadam se da ću dugo ostati u Londonu i osvojiti mnogo trofeja. Za titulu su zaslužni svi u klubu, ne samo igrači. Svi su sjajno radili svoj posao", dodao je Ančeloti.

Pogledajte još