Fudbaleri Fulama prepustili Atletiku ulogu favorita

LONDON, 10. maja 2010. (Beta-AP) - Ulogu favorita u predstojećoj finalnoj utakmici Lige Evropa protiv Atletika iz Madrida fudbaleri Fulama prepustili su protivniku, ali u meč ulaze spremni da ispišu klupsku istoriju.

Fudbaleri Atletika iz Madrida i Fulama u sredu od 20.45 u Hamburgu igraju finalnu utakmicu Lige Evropa. To će biti najvažniji meč u 131-godišnjoj klupskoj istoriji Fulama, koji nikada nije osvojio trofej jednog evropskog takmičenja.

Engleska ekipa je do finala izbacila branioca trofeja Šahtjor, ali i Juventus i Hamburg.

"Kada smo počeli takmičenje u Ligi Evropa nismo ni mislili da ćemo stići do finala. Te utakmice su nas ometale u prvenstvu, ali kako je vreme prolazilo i posle pobede nad Juventusom, pomislili smo da možemo da stignemo do kraja takmičenja i trofeja", rekao je fudbaler Fulama Brede Hangeland.

"Sjajno je što smo došli do finala, a ako pobedimo to je bonus. Daćemo sve od sebe, važno je da izađemo na teren, uživamo u finalu i ponašamo se kao da je to obična utakmica", dodao je on.

Fudbaler sredine terena Džonatan Grining rekao je da je Atletiko favorit u finalnoj utakmici.

"U svakoj utakmici u Ligi Evropa smo bili autsajderi, a to smo sigurno u finalu. Kada pogledate sastav Atletika videćete da su oni 'favoriti na papiru' i svi kažu da će nas pobediti. Ali, iznenadili smo mnoge ekipe i nadam se da ćemo to učiniti u sredu", dodao je on.

Trener Fulama Roj Hodžson ima problema sa sastavom tima zbog povreda. Napadač Bobi Zamora povredio je ahilovu tetivu, ali se očekuje da će i pored bolova, igrati u jednom delu meča. On je ove sezone postigao 21 gol, od kojih osam u Ligi Evropa. Neizvestan je nastup Demijena Dafa.

Sa druge strane rezervni golman Atletika Serhio Asenjo neće biti u kombinaciji za finale pošto se povredio tokom subotnje utakmice sa Rasingom (1:1). On će sigurno propustiti finalnu utakmicu Kupa Kralja protiv Sevilje 19. maja.

Atletiko je u polufinalu eliminisao Liverpul rezultatom 2:2, na osnovu postignutog gola u gostima.

Pogledajte još