Bekam predvodi delegaciju FA u Cirihu

VEMBLI, 10. maja 2010. (Beta-AP) - Fudbaler Dejvid Bekam će u ime delegacije Fudbalskog saveza Engleske (FA) predati Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) dokumenta kandidature za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. godine.

Bekam će predvoditi delegaciju Engleske u petak na sastanku u sedištu FIFA u Cirihu. On se oporavlja od povrede i sigurno neće biti u reprezentaciji za predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Sjajno je što će Dejvid moći da predvodi našu delegaciju u Cirihu. Strast prema fudbalu u našoj zemlji Bekam će najbolje predstaviti. On je fantastičan fudbaler i veliki uzor", rekao je predsednik FA Dejvid Trajsman.

Dokumenta sadrže tehničke detalje kandidature - informacije o stadionima, trening centrima, transportu, garancijama vlade, ali i koliko je predviđeno da organizacija košta, kao i koliki se dobitak očekuje.

Tehničke inspekcije zemalja kandidata za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine održaće se između jula i septembra ove godine. Konačnu odluku o domaćinu Svetskog prvenstva FIFA će doneti 2. decembra.

Pored Engleske, prijavili su se Rusija, Australija, Japan i SAD, a zajedničke kandidature poslali su Španija i Portugal i Holandija i Belgija.

Južna Koreja i Katar su se kandidovali za dobijanje Svetskog prvenstva 2022. godine.

Pogledajte još