Olsen objavio spisak kandidat za SP u Južnoj Africi

KOPENHAGEN, 10. maja 2010. (Beta-AP) - Selektor Danske Morten Olsen objavio je spisak od 30 fudbalera koji su kandidati da predstavljaju tu zemlju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Olsen je u tim uvrstio i golmana Stouk Sitija Tomasa Sorensena, koji je prošlog meseca povredio lakat zbog čega je neizvesno da li će se oporaviti na vreme za nastup na Mundijalu.

Malo iznenađenje predstavlja i pozivanje 29-godišnjeg odbrambenog fudbalera Malage Patrika Mtiliga, koji je za Dansku odigrao samo jednu utakmicu, ali je Olsen zadovoljan kako se uklopio.

"Fudbal je kao simfonijski orkestar. Naravno da ima i solista, ali je bitno da tim može da drži ritam", slikovito se izrazio Olsen.

Danska će na Mundijalu igrati u Grupi E sa Holandijom, Japanom i Kamerunom.

Golmani: Tomas Sorensen, (Stouk), Jesper Kristijansen (Kopenhagen), Kim Kristensen (IFK Geteborg), Stefan Andersen (Brondbi)

Odbrambeni fudbaleri: Danijel Ager (Liverpul), Lars Jakobsen (Blekburn Rovers), Patrik Mtiliga (Malaga), Per Kroldrup (Fiorentina), Simon Busk Poulsen (AZ Alkmar), Simon Kjaer (Palermo), Vilijam Kvist Jorgensen (Kopenhagen).

Fudbaleri sredine terena: Kristijan Poulsen (Juventus), Kristian D. Eriksen (Ajaks), Daniel Jensen (Verder Bremen), Jakob Poulsen (Arhus), Mihael Silberbauer (Utreht), Mikel Bekman (Randers), Tomas Enevoldsen (Groningen), Tomas Kalenberg (Volfsburg), Denis Romedal (Ajaks), Jesper Gronkjer (Kopenhagen), Martin Jorgensen (Arhus), Mihael Kron-Deli (Brondbi).

Napadači: Jan Dal Tomason (Fejenord), Niklas Bendtner (Arsenal), Soren Larsen (Duisburg).

Rezerve: Anders Moler Kristensen (Odenze), Leon Jesen (Midtiland), Mikel Tigesen (Midtiland), Morten Rasmusen (Seltik).

Pogledajte još