Roj Hodžson najbolji trener u Engleskoj

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Trener fudbalskog kluba Fulam Roj Hodžson proglašen je za trenera godine u Engleskoj, preneli su britanski mediji.

Hodžson je priznanje dobio od Udruženja trenera engleskih liga (LMA), najviše zbog plasmana Fulama u finale Lige Evropa i osvajanja sedmog mesta u Premijer ligi prošle godine. Londonska ekipa je ove sezone završila prvenstvo na 12. mestu.

Predsednik LMA Hauard Vilkinson rekao je da je Hodžson zaslužio nagradu pošto je doprineo dobrim rezultatima Fulama.

"Od kada je preuzeo klub (u decembru 2007. godine) Roj je promenio sudbinu Fulama. Izvukao je ekipu iz zone ispadanja prošle sezone i doveo je do sedmog mesta, što je najbolji rezultat u klupskoj istoriji. Ove godine postigao je izvanredan uspeh u Evropi", rekao je Vilkinson.

"Izuzetno je cenjen na međunarodnom nivou, kao i među članovima LMA. On je odličan uzor mladim trenerima i potpuno je zaslužio ovo priznanje", dodao je on.

Fudbaleri Fulama sutra od 20.45 u Hamburgu igraju protiv Atletika iz Madrida finale Lige Evropa. Londonski klub, koji je do finala odigrao 18 utakmica i izbacio klubove kao što su Šahtjor, Juventus i Hamburg, pokušaće da osvoji prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

Za najboljeg trenera u Čempionšipu proglašen je Kris Haton, pošto je u posle godinu dana uspeo da vrati Njukasl iz druge lige u Premijer ligu.

Nagradu za posebne zasluge dobio je bivši selektor Engleske Stiv Meklaren, koji je ove sezone sa holandskim Tventeom osvojio šampionsku titulu.

Pogledajte još