Potpisan Sporazum o obuci Komunalne policije

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković potpisali su u utorak Sporazum o obuci budućih pripadnika Komunalne policije u centru za obuku u Sremskoj Kamenici.

Nakon potpisivanja u Palati Srbije, Marković je rekao da se 78 kandidata za komunalne policajce iz Beograda, Niša, Novog Sada, Leskovca i Sremske Mitrovice od ponedeljka nalazi u Sremskoj Kamenici gde će se narednih 70 dana proći teoretsku i praktičnu obuku od ukupno 400 časova.

Priručnik za obuku budućih komunalnih policajaca sastavljen je u saradnji sa Misijom OEBS-a, Savetom Evrope i Evropskom komisijom, rekao je Marković i ocenio da je uvođenje te službe "ozbiljan vid decentralizacije".

Ministar Dačić je izrazio očekivanje da će formiranje Komunalne policije podići nivo bezbednosti i javnog reda ali da će pomoći da MUP Srbije racionalnije koristi resurse za svoje nadležnosti. Dačić je najavio da će osim centra u Sremskoj Kamenici, MUP staviti na raspolaganje i druge svoje centre za obuku kada i ostale lokalne zajednice budu prošle selekciju kadrova za svoju komunalnu policiju.

Pogledajte još