Šutanovac nije potpisao tužbu protiv Partizana

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Ministarstvo odbrane odbacilo je u utorak insinuacije u medijima da je ministar Dragan Šutanovac, inače navijač Crvene zvezde, potpisao obnovljenu tužbu protiv Sportskog društva Partizan kojom se traži vraćanje vlasništva nad stadionom šampiona Srbije i večitog rivala 'crveno-belih'.

U saopštenju Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane podseća se da je Direkcija za imovinsko pravne poslove obnovila tužbu 20. marta 2007. godine, a da je Šutanovac na dužnost stupio tek 15. maja te godine.

Dnevni list "Alo" navodi u utorak da Ministarstvo odbrane na čijem je čelu, kako se navodi, "zvezdaš Dragan Šutanovac" vodi sudski spor sa Partizanom za vraćanje nekadašnjeg stadiona JNA.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je ugovorom od 28. marta 1990. godine, zaključenim između Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu i Sportskog društva Partizan, bez naknade preneto pravo korišćenja, upravljanja i raspolaganja nad stadionom, koji je bio imovina Jugoslovenske narodne armije.

"Kao razlog za podnošenje tužbe pred nadležnim sudom navodi se da u momentu prenosa nepokretnosti iz vlasništva tužioca na tuženog i uopšte, nije postojao pravni interes za opštenarodnu odbranu, čime je povređen član 34. Zakona na osnovu koga su i ustupljene nepokretnosti", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još