Za sredu 12. maja 2010.

BEOGRAD, 12. maja 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvećuju domaćim ekonomskim i političkim temama.

BLIC - "Kako bogataši izvlače pare iz Srbije", o načinima za izbegavanje plaćanja poreza. "Davinić se izvukao, mi plaćamo 36 miliona evra", list piše da je Srbija izgubila spor sa Izraelcima o zakupu satelita. "Vojska hoće stanove i lokale u zamenu za stadion Partizana", o sporu Ministarstva odbrane i fudbalskog kluba Partizan.

VEČERNJE NOVOSTI - "Bez viza od 2. juna", o mogućem ukidanju viza Evropske unije građanima Bosne i Hercegovine. "36 miliona evra Srbiji odneo vojni satelit", o sporu sa Izraelcima koji je Srbija izgubila.

DANAS - "Bitka za Autokomandu" list piše o razlozima zbog kojih fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda još nisu obnovili stadione. "Bićemo treća snaga u državi", predsednica Narodne partije Maja Gojković o Uniji regionalnih stranaka i saradnji sa G17 plus.

POLITIKA - "Opozicija protiv odlaska u Sarajevo", o predstojećoj ministarskoj konferenciji Evropska unija - zapadni Balkan u Sarajevu. "Vlada pravi rupu, ne nudi zakrpu", o predstojećim pregovorima s Međunarodnim monetarnim fondom i zahtevima da se odmrznu plate u javnom sketoru.

PRES - "I dalje joj plaćamo kiriju od sedam hiljada evra", o zakupu stana ambasadorke Srbije pri Unesku u Parizu Zorice Tomić.

mob/dar

Pogledajte još