F50 adiZero – najlakša i najbrža adidas obuća u istoriji

Barselona - Najbolji fudbaler sveta Leo Mesi i Dejvid Vilja danas će u Barseloni predstaviti najlakšu kopačku koju je adidas ikada napravio - F50 adiZero. Revolucionarna nova obuća ima neverovatnih 165 grama i sastavljena je pomoću vodećih industrijskih tehnologija, zbog čega je najlakša i najbrža adidasova kopačka ikada stvorena.

Lionel Messi biće prvi igrač koji će nositi karakterističnu kameleonsku ljubičastu, belu i svetlucavu liniju boja tokom Svetskog prvenstva u fudbalu FIFA World Cup 2010 . Najbolji na svetu fudbaler godine, prema odluci FIFE, rekao je: “Oduševljen sam koliko je laka nova patika F50, jedva da je osećam na nogama. Brzina je veoma važan deo moje igre a nošenjem najlakše na svetu kopačke nadam se da ću biti još brži i da ću poboljšati svoju igru tokom najznačajnijeg takmičenja ove godine!”

Potreba za brzinom u savremenom fudbalu nikada nije bila veća, gde milimetri ili delići sekunde mogu da odluče ko je dobio a ko izgubio utakmicu. adidas je odgovorio na ovaj zahtev sportista i ponovo je stvorio pravila brzine pretvarajući legendarnu F50 patiku u najlakšu adidas obuću koja je ikada napravljena.

Aubrey Dolan, Senior Product Manager adidas fudbala izjavio je: “Igrači poput Mesija su nam stalno govorili da žele patike koje mogu da im obezbede veću brzinu. Igrači hoće prvi da dođu do lopte, tako da smo odlučili da napravimo pomak i kreiramo lagan proizvod koji može da se iskoristi na vrhunski način.”

Patiku F50 adiZero nosiće igrači za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu FIFA World Cup™ 2010. Kameleonsku ljubičasto-belu svetlucavu patiku ekskluzivno će nositi Lionel Messi, Steven Pienaar (Južna Afrika), Jozy Altidore (SAD), Shunsake Nakamura (Japan), Salomon Kalou (Obala slonovače), Arjen Robben (Holandija) i Lukas Podolski (Nemačka), dok će kopačke boje sunca, crne sa zlatnom linijom, nositi David Villa (Španija), Samir Nasri (Francuska), Jermain Defoe (Engleska) i Johan Vonlanthen (Švajcarska). Patike će širom sveta biti u prodaji od 24. maja 2010. u adidas prodavnicama Perormance sporstke marke. 

Kako funkcioniše 

Patika F50 adiZero je revolucuionarna, sadrži najlaganije materijale i vrhunsku tehnologiju koja doprinosi težini od 165 grama. Da bi se postigla zadata težina, patika je razvijena tako da bude lagana što omogućavaju širi đon i peta koji prenose optimalnu snagu kroz patiku, što je kritično za proizvod male težine.

Gladak novi SprintSkin gornji deo obuće napravljen je tako što koristi samo jedan inovativan sloj sintetičkog mikrofibra poliuretan (PU) koji smanjuje ukupnu težinu i omogućava obući da prijanja uz stopalo kao druga koža, pojačavajući udobnost same obuće. F50 adiZero koristi asimetrično paralelno vezivanje koje stvara veliku površinu, slobodnu za šut, za optimalan kontakt sa loptom, dok perforirani uložak Ultra Light smanjuje težinu i povećava brzinu.

Nova inovativna postojanost obogaćena je novim ekskluzivnim spoljašnjim materijalom Sprint Frame sačinjenim korišćenjem trodimenzionalnih mostova radi kreiranja stabilnosti i potpore stopalu. Po uzoru na šiljke za sprint, spoljašnost poseduje novu revolucionaranu trouglastu konfiguraciju držača koja omogućava maksimalno ubrzanje i potrebnu podršku za kritične bočne i centralne pokrete. U fudbalu nije sve u pravolinijskoj brzini.

Da bi se igraču dodala stabilnost i potpora, površina sadrži internu mrežu obruča termo poliuretana (TPU), kao i jedan TPU donji ram koji omogućava stabilnost i potporu za bočne i centralne pokrete i štiti površinu obuće od trenja, stvarajući uglađen, stilski legendarni izgled.

Pogledajte još