Slava kao nacionalno obeležje

BEOGRAD, 12. maj 2010. (FoNet) - Član Gradskog veća Mileta Radojević izjavio je danas da je Spasovdan, kao slava grada Beograda, pored grba, zastave i himne, jedno od najvažnijih nacionalnih obeležja.

"Beograd je nekada bio nazivan kapijom rata, nadam se da će od sada biti nazivan kapijom mira", izjavio je Radojević, posećajući da je Beograd u svojoj istoriji doživeo mnogo uspona i padova.

Protojerej Mile Milijančević, sveštenik Vaznesenske crkve, rekao je na konferenciji za novinare da je sve spremno za sutrašnju slavsku litiju ulicama Beograda.

"Svake godine se trudimo da litija bude što svečanija", izjavio je Milijančević, koji napominje da je svaki deo ovogodišnje litije detaljno razmatran, da bi se izbegli nedostaci iz prethodnih godina.

Načelnik Odeljenja Sekreterijata za saobraćaj grada Beograda za dinamički saobraćaj Aleksandar Mihailović rekao je da će za vreme održavanja litije doći do sukcesivnog zatvaranja pojednih ulica.

Litija će se kretati ulicama Admirala Geprata, Kneza Miloša, Kralja Milana, Knez Mihailovom, Kralja Petra, Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, Kraljice Natalije i Dobrinjskom ponovo do Vaznesenske crkve. (Kraj) zvs/ps

Pogledajte još