Milosavljević bi podneo ostavku da je premijer trazio

BEOGRAD, 12. maja 2010. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je u sredu da bi, posle nedavne operacije u Nemačkoj, podneo ostavku na ministarsku funkciju da je to od njega tražio premijer Mirko Cvetković.

Milosavljević je gostujući na Radio-televiziji B92 izrazio uverenje da niko u Srbiji nije povređen time što je ministar zdravlja operisao kičmu manje invazivnom metodom u drugoj zemlji i da bi podneo ostavku na tu funkciju da je to od njega tražio predsednik Vlade Mirko Cvetković.

"Potpuno sam uveren da nisam nikog svojim gestom uvredio. Ja nisam tu operaciju planirao unapred... Ostajem na mestu ministra jer predsednik Vlade razume moje razloge, podneo bih ostavku da je on to tražio", kazao je on. Prema rečima Milosavljevića, minimalno invazivni postupci u operacijama ne mogu u Srbiji da se uvedu istim tempom kao u Nemačkoj.

Milosavljević je naveo da je ostavka najlakši način da se izađe iz posla i da je uveren da pravilno postupa jer to neće uraditi. "Ostajem u srpskom blatu jer to blato moramo da počistimo... Dobio sam mnogo pisama i poruka podrške u kojima se kaže da je neprimerena hajka na ministra koji ima rezultat", dodao je Milosavljević i podsetio da je Srbija zemlja u kojoj se najmanje izdvaja po stanovniku za zdravstveni sistem.

Pogledajte još