Ispraćaj Milana Stankovića u Oslo

Na 55 takmičenje za pesmu Evrovizije koje se ove godine održava od 25. do 29. maja u Oslu, srpska delegacija na čelu sa Milanom Stankovićem, kreće 15. maja u 6 časova ujutro sa Aerodroma "Nikola Tesla". Ispraćaj pred put, organizovan je u holu RTS-a, uz prigodan koktel, ekipu, medije i taktove pesme "Ovo je Balkan".

- Ogromna mi je čast što je naš narod ukazao baš meni poverenje da mogu dostojno da predstavljam svoju zemlju na ovom prestižnom takmičenju. Iako ovo nije najsjajniji trenutak u mom životu, ja sam se trudio da uz ekipu koja je ogromna, vredno radim. Nadam se sada samo najboljem.

Pesmu "Ovo je Balkan", radio je najpoznatiji srpski kompozitor Goran Bregović, koji u Oslo putuje sa celokupnim svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane". Oni će održati koncert u srpskoj ambasadi koja je ujedno i naš domaćin. Tim koncertom Srbija će se predstaviti kao zemlja, a specijalni gost biće Milan Stanković.

Kada je scenografija naših predstavnika u pitanju, imaćemo je, i to po prvi put. Biće to kružni podijumi koji se okreću sa transparentnim paravanima koji reflektuju svetlost i liče na ogledala. Kako kažu, biće vrlo glamurozno i pretpostavlja se da će ostaviti veliki utisak na publiku.

Pogledajte još